Χρόνος εκτέλεσης:10 λεπτά
Υλικά
- 150 γραμμάρια φρέσκο Baby σπανάκι
- 200 γραμμάρια τυρί κατσικίσιο Camembert
- 2 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
- 5-6 κομμάτια αποξηραμένα σύκα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Τηγάνι
Για το Dressing:
- 50 ml Βαλσάμικο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το σπανάκι μας.
- Κόβουμε τα σύκα μας σε μικρότερα κομμάτια προσθέτουμε το σπανάκι μας και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε το βαλσάμικο, το μέλι, το ελαιόλαδο προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Χτυπάμε τα υλικά μας ελαφρώς με το μίξερ.
- Ρίχνουμε το Dressing στο μπωλ με το σπανάκι και τα σύκα και ανακατεύουμε.
- Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε λίγο λάδι και το τυρί μας.
- Αφήνουμε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
- Αν θέλουμε κατά την διάρκεια που τηγανίζουμε το τυρί μας προσθέτουμε την μαρμελάδα μας πάνω αν όχι την βάζουμε στο τέλος.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε το σπανάκι με τα σύκα και προσθέτουμε το τυρί μας!