Χρόνος εκτέλεσης: 2 ωρες
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- Αποξηραμένα φρούτα σε κυβάκια (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες, κουκουνάρι, καρύδια, κράνμπερις)
- Λίγες σταφίδες μαύρες
- λίγες σταφίδες ξανθές
- κάστανα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Θυμάρι, λάδι, άλατι, πιπέρι
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 μήλο κυβάκια
- 5 φέτες ψωμί του τοστ ψιλοκομμένο
- 1+1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαυροδάφνη
- 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζω μήλο, κρεμμύδι, σέλερι. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού αλάτι και πιπέρι και το μισό φλυτζάνι μαυροδάφνη και βράζω για 8 λεπτά.
- Προσθέτω στην κατσαρόλα όλα τα φρούτα ψιλοκομμένα και το ψωμί.
- Σε ένα μπολ βάζω το λάδι, την μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύω και τα ρίχνω στο κοτόπουλο και αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.
- Γεμίζω το κοτόπουλο με την γέμιση κλείνω με οδοντογλυφίδες, ρίχνω επάνω στο κοτόπουλο την μαυροδάφνη προσθέτω στο κοτόπουλο τις πατάτες με λάδι λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο.
- Tο ψήνω 200 βαθμούς για 2 ώρες.