Τα σύκα ταιριάζουν ιδανικά µε το προσούτο κι αν προσθέσεις και το κατσικίσιο τυρί τότε οι γεύσεις έρχονται και δένουν αρμονικά, σε ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε πολύ το VimaGourmet για την ιδέα που μας έδωσε.
Υλικά για 10 μερίδες
- 6 ξερά σύκα
- 1/2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκοµµένο
- 1/2 κ.γ. ξύσµα λεµονιού
- 30 ml γλυκό κρασί
- 12 λεπτές φέτες προσούτο Ευρυτανίας
- 100 γρ. µαλακό κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση
- Κόβουµε τα σύκα στα δύο ή αν είναι μεγάλα στα 4
- Βάζουµε τα σύκα μας σε κατσαρόλα µε κλειστό καπάκι, µαζί µε το δενδρολίβανο, το ξύσµα λεµονιού και το γλυκό κρασί
- Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά µέχρι να πιουν τα υγρά τους
- Αφήνουµε να κρυώσουν
- Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουµε τις φέτες προσούτο, βάζοντας επάνω ένα κοµµάτι κατσικίσιο τυρί και ένα κοµµάτι σύκου και τυλίγουµε σε ρολάκια
- Σερβίρουμε τα ρολάκια μας δροσερά