Χονδρική πώληση προϊόντων σύκου
Αποστολή σε όλο τον κόσμο!
Vegan τηγανίτες με πάστα σύκου, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι ολικής
- 50 γρ. πίτουρο βρώμης
- 1/2 κ.γλ. μαγιά
- 5 σύκα ξηρά περασμένα από το μούλτι
- 3-5 κ.σ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας
- 3 κ.σ. συκόμελο "Συκάτες Γεύσεις"
- Λίγο νεράκι ή γάλα σόγιας ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας
- Ξηρούς καρπούς, συκόμελο, ξηρά φρούτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τόσο υγρό (νερό ή τα γάλατα) όσο να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη.
- Αφήνουμε την ζύμη μας 15' λεπτά να ξεκουραστεί.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι κι όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μια κ.σ. φυτικό βούτυρο ή σπορέλαιο.
- Όταν κάψει (χωρίς να μαυρίσει) το βούτυρό μας, προσθέτουμε μια κουταλιά από την ζύμη και την απλώνουμε ώστε να γίνει σε διάμετρο περίπου 10 εκατ.
- Μόλις αρχίσει να κάτι φουσκάλες από επάνω, χαμηλώνουμε στο μισό την φωτιά μας και γυρίζουμε την τηγανίτα για να ροδίσει κι από την άλλη πλευρα.
- Προσοχή γιατί η δεύτερη πλευρά παίρνει χρώμα πολύ πιο γρήγορα από την πρώτη.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με ξηρούς καρπούς και φρούτα της επιλογής μας, σιρόπι σοκολάτας ή σφένδαμου ή/και φυτική κρέμα